A hírességeket is érheti munkahelyi baleset

Harrison Ford eltörte a lábát a Csillagok Háborúja 2014-es angliai forgatásán, amikor rácsukódott a lábára egy hidraulikus ajtó.

Ez az eset egyértelműen munkahelyi balesetnek minősül. Munkahelyi baleset esetén is több fontos teendő van. Ford esetében a brit törvényeket kell figyelembe venni.  A bírósági eljárás után, a közelmúltban olvashattuk a hírt a sajtóban, hogy Harrison Ford szép summát kapott kártérítés gyanánt. A bíróság döntése szerint a forgatást összefogó cég megsértette a biztonsági és egészségi előírásokat, mert a „munkavállalót” nem tájékoztatta teljes körűen a munkahelyi kockázatokról. A bíróság több száz millió forint kártérítést ítélt meg Ford javára.

Ha a munkáltató körültekintően jár el, elkerülhette volna a jó hírnevén ejtett csorbát és a hatalmas kártérítési összeget is.

Érdemes tehát a bajt inkább megelőzni: betartani a munkavédelmi szabályokat és előírásokat, azaz készítsünk kockázatelemzést, oktassuk megfelelően munkavállalóinkat és biztosítsuk a megfelelő egyéni védőeszközöket.

Amennyiben szeretné megelőzni a bajt és bírságot és érdeklődik a munkavédelem árai iránt, tekintse meg Árak menüpontot, vagy kérje szakembereink ingyenes szaktanácsát.