Mindig is fontos volt a munkavédelem

A munkavédelem mindig mindenhol fontos volt

A közelmúltban a 24.hu oldalán tettek közzé olyan fényképeket, amelyek a múltat idézik ugyan, de még most is aktuálisak. A képeken munkahelyi baleseteket mutatnak be, amellyel a munkavállalók figyelmét próbálták felhívni a veszélyes, kockázatos helyzetekre.

A képek akkoriban kiváló eszközei lehettek a munkavédelmi oktatásnak, hiszen az emberi memória elsősorban a vizuálisan látottakat jegyzi meg, az írott információkkal szemben. Nem véletlen az sem, hogy manapság is fontos, hogy a munkavédelmi, tűzvédelmi oktatásokat sok-sok képpel színesítve tartsuk meg. Éppen ilyen vizuális elemek a kötelező piktogramok is, amelyekkel a menekülési útvonalat, vagy éppen a tűzoltó készüléket, elsősegélynyújtó helyet jelezhetjük.

A munkahelyen a  tűzvédelmi oktatás kötelező, amelyet tűzvédelmi oktatási tematika alapján kell megtartani.  A tematika mindig a munkaköröket figyelembe véve készül el, amelyet megfelelő képesítéssel rendelkező szakember állíthatja össze, amely alapján, a munkahelyen dolgozó vezető is megtarthatja az oktatást. Fontos azonban, hogy a megtartott munkavédelmi oktatásról naplót kell készíteni, hiszen azt kérik majd számon rajtunk munkaügyi felügyelők.