Mindig tartsuk szem előtt a munkavédelmi és egészségvédelmi szabályokat, szempontokat

Dress code – de mi lesz az egészséggel? Mindig tartsuk szem előtt a munka- és egészségvédelmi szempontokat
A magas sarkú cipő viselése hosszú távon kellemetlen egészségügyi problémákhoz is vezethet. A boka izületnek nem tesz jót a szokatlan tartás, sőt a cipő sarkának magassága befolyásolja a hölgyek testtartását is.
Kerekes Kristóf egészségmenedzser nyilatkozata szerint gondosan kell megválasztani a magas sarkú cipőt, annak érdekében, hogy az hosszú távon se okozzon kellemetlenséget a viselőjének. Fontos, hogy a cipő hátsó része, ahova a sarok érkezik legalább 2 cm széles legyen és legfeljebb 5 cm magas legyen a cipő sarka.
Amikor cégvezetőként dress code bevezetését tervezzük, érdemes körültekintően döntést hozni. Ugyan a magas sarkú cipők problémája csak a nőket érinti, léteznek további szempontok, amelyekkel gondoskodhatunk munkatársaink egészségének hosszú távú megóvásáról.
A WHO legújabb kutatási eredménye szerint a világ népességének több mint 4%-a depressziós. A depressziós betegségek igen jelentős nehézségeket okozhatnak a mindennapokban is. Ezen betegség főként a nőket, a fiatalokat, az időseket veszélyezteti, jelent meg a WHO kutatásából.
Felelős cégvezetőként fontos, hogy szem előtt tartsuk munkatársaink egészségét, melynek alapja a megfelelő munkavédelem, ide tartozó szabályok betartása lehet.