Egy kis mozgás a munkahelyi nehézségek ellen

Mert mozogni jó! És hasznos is!

Amikor azt halljuk, hogy márpedig mozogni kell, mindig mélyen a lelkiismeretünkbe tekintünk és vagy mozgunk, vagy… a mozgás pedig hasznos, nemcsak a testnek, hanem a léleknek is. A mozgással nemcsak a stressz levezetését segíthetjük elő, jót teszünk a sejtjeinknek is. Javul ugyanis a szerveink oxigénnel való ellátottsága, javul a vérkeringésünk.

Persze, amikor mozgásra buzdítunk, soha nem szabad elfelejteni, hogy kit buzdítunk mozgásra. Egy fizikai munkát végző ember kisebb eséllyel keres majd fel egy edzőtermet, mint a 8 órát számítógép előtt ülő szellemi dolgozó.

A munkánk típusa határozhatja meg a kedvelt mozgásformát. Az a személy, aki napi 8 órában zajos környezetben tevékenykedik, mint pl. egy óvónő, előbb választ egy csendes, koncentrálós sportot kikapcsolódásként. Míg az álló munkát végzők számára is érdemes hetente néhány alkalommal sportolni. Ezzel megakadályozható az állómunkával gyakran együtt járó kellemetlen esti lábdagadás is.

A sport fontos tehát egészségünk megőrzése érdekében, amelyért elsősorban mi magunk tehetünk amiért elsősorban mi magunk vagyunk a felelősek!